04.01.14

Το 2013 μέχρι  αποδείχθηκε λίγο καλύτερο από το 2012. Αυτό που επισημαίνεται όμως είναι πως μέσα στο παρελθόν έτος έχουν κλείσει αρκετές πληγές που έφερε η κρίση στη χώρα αλλά έχουν ανοίξει άλλες νέες.

Μεγάλα θύματα αυτής της κρίσης στο χώρο των υποδομών είναι οι τεχνικές εταιρείες που βουλιάζουν καθημερινά και οι δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που έχουν μείνει άνεργοι. Η κατάσταση όπως παρουσιάζεται σήμερα δίνει κάποιες ελπίδες ότι θα καλυτερεύσει το κλίμα και αρκετά έργα θα πάρουν ξανά μπρος.

Τα έργα που βλέπουμε στον κατάλογο είναι διάσπαρτα από την Θράκη μέχρι την Κρήτη, από την Κέρκυρα μέχρι το Αιγαίο. Είναι μεγάλα έργα τα οποία προσφέρουν ανάπτυξη, απασχόληση και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Δεν αφορά το σύνολο των έργων αλλά εκείνων που λόγω μεγέθους και σπουδαιότητας επηρεάζουν μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

ΤΑ ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΕΡΓΑ
Ευτυχώς σε αυτόν τον κατάλογο ο αριθμός των παγωμένων έργων είναι σχετικά μικρός.  Τα παγωμένα έργα είναι εκείνα που είτε έχει σταματήσει η κατασκευή τους είτε έχουν ανάδοχο αλλά για διάφορους λόγους δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση επί μακρόν.

Στην ανάλυση των έργων δίπλα από κάθε έργο υπάρχει και η ανάδοχος εταιρεία που το κατασκευάζει. Αυτό μας δίνει και μία εικόνα για το ποιες εταιρείες σήμερα «εξουσιάζουν» το χώρο των μεγάλων δημόσιων έργων. Στον παρόντα κατάλογο δεν υπάρχουν μεγάλα Αθλητικά, Τουριστικά και Ιδιωτικά έργα λόγω της ισχυρής οικονομικής κρίσης στην χώρα.

πηγή: ypodomes.com